joi, 17 decembrie 2015

Brăduțul prieteniei


11 decembrie 2015
Obiectiv – Dezvoltarea spiritului creştinesc, prin implicarea elevilor în activităţi care promovează toleranţa, egalitatea şi prietenia.

Pomul de Crăciun al Liceului Tehnologic Bethoveen a fost împodobit cu obiecte confecţionate şi decorate de elevi.



Au participat la activitate, elevi din unităţile de învăţământ :

C.N. „Fraţii Buzeşti”
L.T. „Henri Coandă”
C.N. „Ştefan Velovan”
C.N. ”Carol I”
Liceul „Traian Vuia”
Şcoala Specială „Sfântul Mina”,
Împreună cu dascălii lor:
Sabin Stamatoiu, Mihaela Ouatu, Claudia Ivaşcu, Aurora Turcu, Amalia Florea, Ionelia Ţiţirigă, Cornelia Gheorghe, Pr. Florin Ionescu, Pr. Lucian Dodenciu.

luni, 14 decembrie 2015

         În data de 4 decembrie 2015, elevii de la Școala Gimnazială Filiași, alături de un grup de profesori (Tereche Ana-Maria – religie, Gherghinoiu Mădălina – limba franceză, Negoescu Damian – muzică) au desfășurat o activitate filantropică în cadrul proiectului educațional SNAC Dăruind vei dobândi. Scopul proiectului a fost  educarea spiritului civic al elevilor și colaborarea pentru întrajutorarea celorlalți.



         Cu prilejul sărbătorii Sfântului Nicolae, voluntarii claselor gimnaziale au readus bucurie și zâmbet pe chipurile colegilor lor din învățământul primar. Un număr de 50 de elevi au primit cadouri oferite de suflete generoase. În cadrul acestei activități, a avut loc și concertul de colinde susținut de Corul Școlii Gimnaziale Filiași.



miercuri, 9 decembrie 2015

”Hristos se naşte! Primiți-L !"

            În perioada 10-18 decembrie se va derula activitatea comunitară :
                       ,,Hristos se naşte! Primiți-L !",
  urmărind dezvoltarea milei creştine, ca exteriorizare a iubirii faţă de aproapele. 
            Acțiunea caritabilă constă în colectarea de jucării, în special, dar și a altor produse utile copiilor defavorizați  din şcoală, parohie, comunitate, cu ocazia sărbătorii Nașterii Domnului.
             Ştiind că derulaţi activităţi deosebite în şcoli, aşteptăm rezultatele: poze, grup ţintă, număr de elevi implicaţi, beneficiari, parteneri, la una din următoarele adrese de contact:

prof. Turcu Aurora-tel.0765270438, e-mail igturcu@yahoo.com
prof. Carmen Drăgusin-tel.0751192244, e-mail carmen.dragusin@yahoo.com

„Dăruind, devenim bogaţi sufleteşte”

           Sfântul Ierarh Nicolae a fost sărbatorit anul acesta în Parohia ”Ziua Crucii” printr-o serbare specială, organizată de elevi de la Şcoala generală nr. 30 „Mihai Viteazul” şi de la Liceul Tudor Arghezi, precum şi preşcolari de la Grădiniţa „Pinocchio”, însoţiţi de profesori şi părinţi.  Programul a cuprins colinde si poezii, dar si o frumoasa sceneta ce surprinde  faptele de caritate prin care sfântul a salvat trei surori dintr-o familie săracă aflate pe punctul de a fi vândute roabe, intamplare ce a dus de-a lungul timpului la cunoașterea marelui ierarh, drept Moș Nicolae.